søndag den 1. november 2009

Efterårshygge

Mine forældre bor i Fredericia, så det er jo bare lige ned og runde motorvejen, og så var vi til kaffe, billedlotteri og familiepizza. Ej hvor var det bare hyggeligt, og dejligt med en hjælpende hånd, da alle børnene skulle have børstet tænder og komme i nattøjet. Emil leger altid med noget bestemt Lego, og Sara med en dukke med langt hår, der får nye frisure og mange lag tøj på. Det er ved at blive fast tradition, og det første der bliver spurgt efter, når vi kommer indenfor døren. Ida drøner rundt og piller ved alt - hiver bøger ud af bogreolen, tømmer køkkenskuffer, slæber dåser rundt, ja endda en saks fik hun fat i i dag - altså hvor skal vi bare være over hende hele tiden! Gulvet er fyldt med legetøj til hende, men næ nej det interesserer ikke damen :-)

Jeg fik en skøn gave af min mor - en mal selv din egen Babushka dukke - fantastisk, da jeg jo ligesom næsten alle andre også elsker de der herlige dukker. Jeg har kun 1 (nu 2) dukker, men den er tilgengæld også købt i Moskva i slutningen af 70érne af min onkel. Meget af malingen er slidt af og den ene dukke er revnet, så den er ved at have rigtig patina - den værner jeg selvfølgelig om.

I min give away pude er der brugt et broderi fra en klokkestreng, og jeg synes det ser helt fantastisk ud. Jeg er derfor gået på jagt efter broderier, men som jeg kan se og læse herinde, er det ligesom old news. Jeg har i hvert fald ikke fundet så mange endnu -hvad gør man så? Går ind på arbejdsværelset, hiver en skuffe ud, og finder et broderi der ikke er broderet (ej det lyder mærkeligt, men håber I forstår meningen). Hvorfor jeg i tidernes morgen har købt det, aner jeg simpelthen ikke (det er købt i en genbrugsforretning med tråd og det hele for ingen penge) jo måske fordi jeg er samler! Så jeg er simpelthen gået i gang med korssting, og det er faktisk bare så sjovt og vækker selvfølgelig en masse minder. Jeg er også lidt grov, for jeg vil kun brodere huset, som så skal indgå i en skøn skøn pude. Har I været så heldige at finde broderier i genbrugsbutikker? Ja de må I have været...for der er jo støvsuget for disse lækkerier derude :-)

7 kommentarer:

 1. I min lokale blå kors har de en del. Jeg kunne jo eventuelt skaffe dig nogle? De koster mellem 10 og 50 kr.
  Ud over det, er det da den fedeste idé at brodere noget af et stramajbroderi... Det glæder jeg mig meget til at se.
  Hvor har dine forældre fundet Babushkaen?
  KH

  SvarSlet
 2. Hej

  Sikke en dejlig gave :-).

  jeg har masser af broderier liggende fra både mormors, mors og egen hånd samt en del fra diverse genbrugsbutikker også... Har masser af ideer til brug af dem, men det er mere tiden, det kniber med ;-)

  Glæder mig til at se dit færdige projekt...

  SvarSlet
 3. Hej med jer:-)
  mette b - det er godt nok sødt af dig og du må meget gerne kigge efter noget til mig. Det må gerne være motiver a la det hus jeg er i gang med hedder det stramajbroderi? Dvs. huse, landskaber, møller, dyr (fx. den klassiske kronhjort) og om de er broderede eller ej spiller jo ingen rolle :-) Tusinde tak - glæder mig til at se om du finder noget. PS. Det haster jo overhovedet ikke, du kan jo bare have dem i tankerne, når du engang imellem kommer forbi din genbrug :-)

  Helle - ej hvor fedt med alle de broderier og de fortæller jo en helt speciel historie, når de har været igennem familiens hænder. Ja kender godt det med tiden...et evigt problem :-)

  SvarSlet
 4. Hov mette b glemte da helt at svare dig med Babushka den er fra Netto :-)

  SvarSlet
 5. Ja.. men jeg tror at det bliver hot at brodere.. Jeg har en lille bitte hund, jeg skal brodre til en taske.. Her på Ærø er der også stadigvæk brodereier i genbrugsen.. Jeg kigger efter kronhjorten..

  SvarSlet
 6. Hej Mette...ej hvor er det sødt af dig. Jeg må indrømme, jeg hygger mig altså også rigtig meget når jeg sidder med det, og det går tilpas stærkt for mit temperament - jeg tror selv jeg bliver færdig med huset i aften :-) God arbejdslyst med din hund til tasken. Kh.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.