onsdag den 25. november 2009

Et smugkig på retrokøkkenet

Jeg ved der er flere af jer, der venter i spænding på, at få det første smugkig af vores retrokøkken til børnenes legeværelse og her kommer det:
Det er den gule købmandsdisk, jeg har redekoreret med vintage tapet. Knopperne har jeg selv designet vha. decoupage og en retro serviet og kogepladerne er det skønne papir fra Minemega. Nu mangler vi en håndvask over skuffen længst fra kogepladerne, og så vil jeg dekorere et par knopper mere, der skal sættes under kogepladerne som tænd / sluk knapper. Selve køkkenet skal sættes ved siden af den blå kommode I så i går (højden passer perfekt), og så mangler vi en stang på væggen, hvor der kan hænge grydelapper og køkkenredskaber. På væggen skal der også hænge denne skønhed:
Jeg har netop idag fået bestilt noget mere vintage tapet, som selve væggen og sidderne på den minikommode skal dekoreres med. Så det bliver et retrokøkken med knald på farverne, og nej hvor jeg glæder mig til at stille det hele op. Vi skal bare liiiige have lagt nyt gulv inde i legeværelset, men det begynder vi på i næste uge.

Forresten har jeg fundet disse flotte vattæpper, der skal være i legehulen - et til hvert barn :-)
Jeg samler børnene om spisebordet når Emil er hentet fra børnehaven. Så får vi "eftermiddagskaffe" ja det kalder vi det nu, men jeg drikker ligeså gerne en kop te eller vand. Vi får et stykke frugt, grøntsagsstave, lidt brød / riskiks ja bare et eller andet snack. I weekenden får vi gerne et stykke hjemmebag, og i dag blev det altså de sidste pebernødder. Vi plejer, at snakke lidt om Emils dag i børnehaven og vores dag herhjemme. Vi ender som regel med at sidde og tegne, og jeg kan indimellem få syslet lidt. Dagens projekt blev denne:

En lille gave fra min mor til børnene. Det var bare så hyggeligt at sidde og sysle med. Ja Emil var så koncentreret, at tungen kom ud af munden (ser så sødt ud). Resultatet kan I se her:
Snemanden som man lige kan ane på billedet, kom Emil hjem med fra børnehaven. Jeg tager tit udgangspunkt i noget han lige har siddet med, og bruger det plus det nye i vores små udstillinger.

Lige noget helt andet. Vi har 1. sal her i huset. Trappen var jeg godt nok lidt nervøs for, lige da vi flyttede ind. De "store" blev meget hurtigt dus med den, og drøner op og ned dagen lang. (Vi sover ovenpå, så deres værelser er deroppe). Ida har længe kunne kravle op, men nu er hun sørme også begyndt, at kravle ned - selvom jeg har hjertet i halsen, men hun skal jo lære det. Jeg er også ved hende, hvis der skulle ske noget. Billederne viser hvor hun er på vej op, men så kan I jo selv se, at hun altså er en lille pige på en stor trappe. :-)


16 kommentarer:

 1. Hej
  Hvor bliver det bare flot dit retrokøkken. Glæder mig til at se det endelige resultat.

  Hvor ser det hyggeligt ud, det billede hvor Emil arbejder koncentreret. Og reslutatet blev da rigtig godt.

  Mange onsdagshilsner
  Dianna

  SvarSlet
 2. Hej Dianna - ej ja jeg glæder mig også så meget til det er færdigt og vi afsløre vores hemmelighed. Legeværelset er jo lukket i øjeblikket og de savner det, men de skal nok få spærret øjnene op, når de ser hvorfor:-)

  Ja det er fantastisk, når børnene bliver fanget af noget....de kan ihvert fald ikke skjule koncentrationen. Kh.

  SvarSlet
 3. Dejligt at se et bevis på at man godt kan få drengebørn til at lave noget kreativt med mor :D Så er der også håb forude for mig (som indtil videre har 1 lækker drengebebs).
  Fint køkken, søde nisser mm. og skønne børn!
  Kh. Mia

  SvarSlet
 4. Hej Mia....ja du har rigtig meget håb forude :-) Emil vandt faktisk en konkurrence i Legoland om at bygge en ridderborg, og der var jeg lige ved at tude af bare stolthed over min kreative søn, så jo de er bestemt også kreative de kære drenge :-) Kh.

  SvarSlet
 5. For et nydelig retrokjøkken og for en koselig blogg du har! jeg har lagt meg til som følger hos deg..Dere dansker er så flinke til all slags håndarbeid og jeg begynner å tro at det må ligge i genene..Det er SÅ mange flotte danske kreative blogger og din er en av dem.
  Hilsen Kardemomme :))

  SvarSlet
 6. Ih, hvor bliver køkkenet bare flot.

  Ja, vi mødre må nogen gange vende os om, når børnene klatrer og leger højt oppe. De har jo brug for det - de lærer deres krop at kende og finder muligheder og begrænsninger.

  Skønne unger, du har :o)

  SvarSlet
 7. Hvor er det køkken bare for lækkert :-)
  Hvis man havde en pige så ville der være rigtig meget inspiration herinde i blog-verdenen. Men har planer om at lave et værksted til ham når han bliver lidt ældre :-)

  SvarSlet
 8. Hej Mette

  Det ser virkelig flot og farverigt ud. Det bliver så spændende at se det færdige resultat, men det har jeg jo nok snart sat 10 gange ;-)

  Ha en fin dag Mette

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 9. Wauw Mette, sådan et retrokøkken skal mine ønskebørn også ha' :-) Glæder mig til at se det "in real life" i næste uge! Svampene ligger og lurer, og kalder på deres julekjoler - skal jeg sende dem eller vil du vente til vi ses?
  Knus Louise

  SvarSlet
 10. Hej Kardemomme - 1000 tak for koselig kommentar :-) Jeg er meget glad for du vil være fast læser, og vil ind og læse din blog i aften:-) Jeg bliver selv meget inspireret af alle de skønne blogs jeg læser, og er bare så glad når jeg kan bidrage med lidt indimellem. For tiden med 3 små børn er lidt knap til alt det kreative jeg gerne vil. Ha´en god dag. Kh. Mette

  Hej Mette - ja du har helt ret....jeg træner hver dag i at give en lille smule slip, jeg har nok lidt tendens til at overbeskytte mine børn men det er jo nok meget normalt :-) Kh.

  Hej Bella - hvor lyder det fedt med et værksted. Ja nu har jeg jo også en dreng meeen han elsker stadig at lege i køkken, og det håber jeg han vil blive ved med. Ville da være skønt, hvis Emil kunne stå for aftensmaden engang imellem hihi

  Hej Helle - jep der bliver knald på farverne på deres legeværelse. Nu går jeg og venter i spænding på det tapet, jeg har bestilt til væggen, så jeg føler vi er ved at være godt med derinde :-) God dag herfra.

  Hej Louise - Jaaaa jeg glæder mig til vi skal mødes. Svampene tager du bare med, når vi ses :-) Kh.

  SvarSlet
 11. Hvor har du mange gode tanker og ideer ! Hyggeligt med den eftermiddagskaffe!!varme hilsner Lavendel/Lone

  SvarSlet
 12. Fedt-fedt-fedt ser det altså ud! Dine børn bliver da ellevilde :-)
  Sender du din adresse til mig, på laarestr@hotmail.com.
  Så skal jeg få sendt kagerne afsted :-)
  Mange hilsner Louise

  SvarSlet
 13. Hej Lavendel - dejligt at "se" dig herinde og igen 1000 tak for den skønne give away du har sat igang :-) Ja vi nyder vores eftermiddagskaffe, det har vi altid haft hele min barndom, så nu er det ført videre :-) Kh.

  Hej Louise - jeg sender dig lige en mail og dejligt at se dig på banen igen:-) Kh.

  SvarSlet
 14. Hvor er det blevet fedt, det køkken, Mette....jeg kaster mig frådende over ældstebarnets værelse - nu skal det ha'....;-). Når du tapetserer møbler, bruger du da alm. tapetklister - det har jeg gjort hidtil, (men kunne da godt tænke mig at vide, om der var en anden metode, jeg ikke kender til...?!)

  kh
  Trine

  kh
  Trine

  SvarSlet
 15. Hej Mette

  Må jeg spørge, hvor du har købt de fantastiske tapeter, du har brugt på den lille kommode? Den kan jeg slet ikke stå for. I øvrigt så er servietterne kommet i dag, så jeg satser på snart at gå i gang med decoupagen ;o) Kh. Lone

  SvarSlet
 16. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.