torsdag den 12. november 2009

Et smukt farvel

Jeg vil på ingen måde komme med et langt indlæg om min morfars begravelse i dag. Dog vil jeg bemærke hvor søde mine 3 børn var i kirken. Efter længe overvejelse valgte vi at tage børnene med, fordi vi synes de også skulle have mulighed for at sige ordentlig farvel til deres Oldefar. Ida kom igennem alverdens lege = mor mens vi kørte til Odense, for at hun ikke skulle falde i søvn i bilen. Planen virkede, og hun sov sødt under hele bisættelse, vågnede først da vi kom ud i forhallen, hvor hun stod i sin klapvogn (vi havde taget babyalarm med ind). Emil og Sara var helt stille i kirken, lyttede, hviskede og spurgte indimellem. De havde tegnet nogle flotte tegninger, og vi lagde roser og sagde farvel. Meget smukt og meget rørende for alle...

Nu er vi så kommet godt hjem igen, og jeg har lige spurgt dem lidt om idag - tænk engang de svarer, at det har været så spændende, og de synes det var godt, at de kunne sige farvel til Oldefar! Så er det jo man føler, det var det helt rigtige valg.... :-)

Igen vil jeg takke alle jer, der på en eller anden måde har fulgt med i vores sorg. Jeg kender jer slet ikke, men føler I har givet mig støtte og trøstende ord - 1000 tak. Jeg håber også stadig, I har lyst til at følge med i mit liv (der skulle jo meget snart komme lidt sjove/spændende/kreative indlæg) og husk på lørdag kl. 12 trækker jeg vinderen i mine Give Away, så kryds jeres fingre, og jeg skal gøre mit til, at det netop bliver DIT navn jeg trækker :-)

8 kommentarer:

 1. Hej Mette

  Dejligt, I alle fik taget en god afsked med din morfar...

  glæder mig til din trækning - den der pude må så gerne flytte ind hjemem hos mig...

  Og selvfølgelig vil jeg fortsat læse med :-)

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Må jeg kondolere. Det er hårdt at miste.
  Mine ældste er en garvet begravelsesgæst. Han var til sin første begravelse som 2 årig og det er blevet til 5.
  Der kan godt komme lidt reaktioner senere, spørgsmål, angst. Hos os fortog det sig hurtigt, når der var kommet svar på de tyngende spørgsmål.
  Min datter var med første gang, som 1 årig, og hun sov også under hele cermonien i sin klapvogn i våbenhuset.

  God aften til jer alle 5

  SvarSlet
 3. Hvor er jeg ked af at høre, at din morfar er gået bort. Det er rigtig hårdt at miste. Jeg mistede min mor i maj. Det er specielt ens børn, man tænker på, når der sørges. Jeg håber dine børn forstår processen. Knus fra C

  SvarSlet
 4. Selv om en begravelse kan være hård, så giver det også en fin afslutning. Synes det var godt, at I havde børnene med.

  Vores piger har været til 3 begravelser og ældste til en bisættelse. Den sidste var hård, da det var moderen til de drenge hun passede. Men hun var glad for, at hun tog med. Dels for at afslutte, men også fordi det betød noget for familien der stod tilbage.

  Mange tanker

  SvarSlet
 5. Helle:...og jeg læser også med glæde med hos dig:-)

  Septemberliv: Hele 5 stk. det lyder godt nok hårdt....ja vi regner også med der kan komme lidt reaktioner. Vi snakker meget med dem, og børnehaven er også opmærksom på Emil. Han har haft 4 fridag fra børnehaven siden det er sket, så på mandag begynder vi stille og roligt med hverdag igen. Tak for din hilsen :-)

  Christina: Ja vi tænker meget på børnene og giver dem plads og ro til en evt. reaktion. Ked af at høre du har mistet din mor....det gør mig virkelig ondt. Ja vi kender alle til at miste, og puha det vælter bare lige en omkuld hver gang. Tanker herfra..Kh.

  Fru E: Ja her bagefter er jeg så glad for vores valg...men var godt nok i tvivl. Puha lyder til dine piger også har været igennem indtil flere sorgperioder...Mange tak for din kommentar -)

  SvarSlet
 6. Hvor godt at I fik taget en smuk afsked med morfar/oldefar, og jeg synes det var så fint at børnene var med.
  Jeg håber at sorgen vil lette lidt for hver dag der går og gradvist udskiftes med dejlige minder om din morfar.
  Kh Ulla.

  SvarSlet
 7. Hej Ulla. Mange tak for din omtanke og søde ord. Ja vi har masser af gode stunder, vi kan mindes - ja faktisk for mit vedkommende 32 år, hvor han altid har været der...nok også derfor jeg har så stor en sorg. En ting er dog helt sikkert, vi mindes min morfar som en fantastisk mand, vi alle har set meget op til..:-) God weekend. Kh. Mette

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.