tirsdag den 17. november 2009

En skattekiste fyldt med minder

I dag tog pigerne og jeg til min mors fødselsdag. Emil skulle i børnehave, og arbejde med sin ridderborg - et stort projekt de har gang i deroppe i øjeblikket, så knægten havde travlt med at være kreativ :-)
Vi hyggede os med morgenkaffe og fik ordnet en masse praktiske ting vedr. min morfar. Han boede i eget hus i Odense, huset skal nu tømmes og sættes til salg. Min mormor døde for 12 år siden, og dengang var det kun hendes tøj, der blev fjernet. Der er derfor virkelig mange ting, der skal gennemgås fra dem begge. De havde deres egen møbelvirksomhed. Min morfar var i værkstedet, og min mormor passede telefon, og syede hynder og puder til møblerne. Min morfar gav mig den gamle industri symaskine her i sommers, men han glemte da lige den skattekiste af tråd, knapper, garn, bånd, hæklede og strikkede lapper og alt muligt guld, som jeg nu har arvet. Derudover var der nogle sjove æsker, dåser og trælegetøj samt duge og klokkestrenge min mormor har brugt timer, dage ja måske uger på at fremstille. Jeg har kigget det hele igennem her til aften, og tænk engang det hele duftede virkelig bare så dejligt af min mormor. På et tidspunkt sad jeg med snuden helt nede i en gammel krøllet papirspose fra Magasin - der kiggede Kim godt nok lige en gang haha. Nå men jeg har lovet mig selv, at alle disse skatte skal have nyt liv på en eller anden måde: som detaljer på børnenes tøj, puder, tæpper eller hvad ved jeg.

Det kære postbud havde en dejlig pakke med til mig i dag. Det var gaven på vandring fra mette b. Hold dog op hvor den duftede godt af lavendel, da jeg pakkede den op (der var lige noget med dufte igen hehe). Jeg er super glad for mine gaver og du har givet mig en masse inspiration til nogle kommende projekter - 1000 tak Mette.
Mange tak til alle jer, der synes om min idé med Change Away. Jeg har været så heldig at Frk. Tingel Tangel vil hækle svampe til pigernes julekjoler plus hun vil komme og undervise mig i hæklingens kunst....ej hvor heldig kan man da så lige have lov at være. 1000 tak Louise. Derudover har jeg nogle forespørgsler igang hos Mette Lykke og Lilium Perfectium om Change away - det er så fedt, hvis vi kan hjælpe hinanden og "betale" med hjemmesyslede kreationer.

9 kommentarer:

 1. Det er da sandelig en fantastisk skatkiste, du har fået. Også jeg har det med dufte. En særlig lugt kan få mig helt tilbage til en eller anden oplevelse og så står den knivskarp i erindringen.

  Velbekomme for de bløde sager :o)

  KH Mette

  SvarSlet
 2. Hej Mette,
  Man må da sandelig sige at du har fundet en vaskeægte skattekiste! Fantastisk! Der er altså noget helt særligt over de gamle sager. Det er jo ikke længe siden jeg selv fandt en masse sager på loftet - jeg kan kun forestille mig at det må være endnu mere fantastisk når tingene stammer fra ens kære!

  Tak for din søde kage-kommentar. Jeg vil meget gerne slå en bytte handel af. Jeg kan bare ikke lige komme på præcist hvad vi skal bytte - så hvad siger du til at overraske mig? Jeg holder ligeså meget af hjemmekreeret overraskelser, som af byttehandler ;-)
  Er der specielle farver du ønsker kagerne i? Og hvor mange?
  Rigtig god dag.
  Mvh Louise

  SvarSlet
 3. God formiddag søde Mette

  Sikke dejlige minder, du har været så heldig at arve! Det er SÅ dejligt, når ting fra fortiden skal opdateres til nutidg fryd og anvendelse, og hele tiden være til minde om dem, der har været og som er savnede. Det er sådan en god og konstruktiv måde at leve med minder og savn på, synes jeg! Og skønt for dine børn også, at de får del i mormors og morfars gamle skatte...

  Rigtig god fornøjelse med alle projekterne!

  Jeg har omtalt din give away på min blog, men kan desværre pt. ikke lige komme i tanke om noget specifikt, jeg mangler på den kreative side... men har en gammel orange retrovase og et fedt vattæppe, jeg godt ville bytte til fx stof, tapet eller lignende... Kunne det mon også indgå under change away konceptet, eller tænker du kun, det skal være hjemmelavede ting?

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 4. Hej Mette: ja jeg var i hvert fald ned af memory lane i går aftes, og det er da fantastisk at vi pludselig kan huske det hele igen ved en særlig duft..:-)

  Hej Louise: ja jeg så godt dine fund på loftet, det må da være så spændende at være på skattejagt deroppe. Yes at du gider bytte med dine smukke kager. Hvad siger du til 4 stk. ikke for store. Farverne er op til dig. Jeg har allerede en idé i hovedet til en super overraskelse måske mest til Lilje er du med på den?

  Hej Helle - jeg vil sige at alt kan gå under Change Away konceptet prøv da at lav et indlæg om dine skønne sager, så kan folk byde ind. Jeg er selv igang med at vaske 3 skønheder af retrovattæpper. Et af dem havde mine forældre liggende i deres værksted - tænk engang! Min mor fattede ikke, jeg gerne ville have det gamle tæppe....jamen altså :-)

  SvarSlet
 5. Hej Mette
  Jeg har fatisk også sådan et gammelt skrin stående i min vindueskarm som min tipoldefar har lavet specielt til min tip oldemor. Den er fyldt med kniplinger, blonder og andet lækkert som er mange mange år gammelt.. Det er ret fedt at måtte arve sådanne ting..

  SvarSlet
 6. mente oldemors og oldefars gamle skatte selvfølgelig - sorry!

  SvarSlet
 7. Hej Mette,

  men sjeg læste dit indlæg dukkede der en masse tanker op i mit hoved - kunne pludselig huske duften hos min mormor og morfar, min mormor døde for 19 år siden og min morfar for 3 år siden. Tak fordi du fik "deres duft" frem hos mig:-) Duften fra min far dukkede også op, og nøøøj, hvor er det dejligt!
  Sikke fine gamle sager der dukkede frem fra gemmerne. Synes det er en super idé med at lade tingene få nyt liv og samtidig bevare minderne:-)
  Velbekomme mht. til svampene - har lige sendt dig en mail med et billede af svamp nr. 2, glæder mig til at høre om den er som du havde forestillet dig.
  Ha' en dejlig dag:-)
  Knus Louise

  SvarSlet
 8. Hej Louise - ja det med dufte vækker godt nok stærke minder og det er jo fantastisk :-) Jeg er ellevild med din svamp - 100 % perfekt og sikke dog nogle drømmejulekjoler mine piger skal have på...1000 tak. Kh.

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.