tirsdag den 3. november 2009

Små hyggeprojekter

Det har bare været store oprydningsdag både inde og ude i dag. Emil skal nemlig have sin børnehave på besøg i morgen, og der skal tages billeder af huset. Så må det hele jo godt tage sig ud fra den bedste side ikke? :-) Alle billederne skal bruges til en udstilling om "hvem bor hvor i Kolding". Vi har lidt frugt og vand klar til flokken - jeg havde ellers selv tænkt på kage mm. men de kører den sunde linie i børnehaven, og det er jo selvfølgelig også meget godt meeen ville nu hellere have serveret en kage!

Ud over en del oprydning har jeg små syslet med et par projekter. Sættekasserne er nu klar til slibning, så der er ikke langt igen før alt det sjove kan begynde. Inden jeg går i krig, er der så noget tapetklister, der er bedre end andet? Har aldrig prøvet det før, så ville da lige høre jer, om der er nogle tips og tricks indenfor tapet opsætning?

Så kom det fedeste papir fra Minimega ind ad døren...

Jeg fik pakket vores Halloween udstilling væk, og det så altså bare så tomt ud, der hvor den havde været. Vi hentede derfor nogle blade ind til tørring og pres og fik klippet et fint retrotræ. Det er nu altså hyggeligt, at lave sådan nogle småprojekter med børnene. Skovtrolden og æblet er noget Emil har klippet i børnehaven og de passede jo perfekt til vores lille udstilling. Edderkopperne er genbrug fra vores Halloween udstilling. Det hele er sat fast med dobbeltklæbende tape.

Den røde uglefamilie er "nye" genbrugsfund.

Jeg fik en idé til børnenes kalendergave, da jeg stod og malede sættekasser. Jeg vil sætte tapet på nogle bogstaver til deres værelser, og på den måde genbruge nogle gamle bogstaver, der slet ikke passer ind i stilen mere.

Bogstaverne EMIL med bamse og kylling duer ikke mere til en næsten 5 årig (selvom han gerne vil se det i fjernsynet) og de andre bogstaver er loppefund, men de har aldrig været helt rigtige og har derfor bare ligget på arbejdsværelset. Jeg er nu gået i gang med at male dem, og der skal også saves lidt hoveder og fødder af hist og pist og så en omgang retrotapet, men I får selvfølgelig resultatet at se senere.

12 kommentarer:

 1. Allerførst: genial idé med bogstaverne - har selv haft samme tanke, og tror nu, du har inspireret mig til rent faktisk at gøre noget ved det - så tak for det. Glæder mig til at se resultatet.

  Mht. tapetklister, så tror jeg, det er hip som hap, men nogen anbefaler at bruge trælim sammen med i forholdet 1 (trælim) til 2 (tapetklister). ellers skal du være opmærksom på, at tapet bedre klarer en stor mængde klister end det tyndere gavepapir a la Rie Elise Larsens. Det er ikke et problem, hvis du er forsigtig, men ellers går det nemt i stykker og bliver helt gennemvædet...

  Og til slut - fedt retrotræ, I har fået lavet i dag, og hold da op æblet med ormen er fint!

  SvarSlet
 2. resultatet her hos dig altså... ;-)

  SvarSlet
 3. Må jeg iøvrigt ulejlige dig med et teknisk spørgsmål angående layout...? Hvordan har du fået de fine blomster sat på siderne (altså som wallpaper)???

  SvarSlet
 4. Hej Helle
  Tak for dine gode råd og godt at høre, at jeg skal være lidt forsigtigt med gavepapir, så er jeg nemlig forberedet. Ja æblet er jeg også selv vild med det er ret så flotte ting Emil fremstiller i børnehaven :-) Hvis du klikker i øverste venstre hjørne af mit wallpaper kan du se hvordan jeg har gjort. Knappen hedder cut´n cool blogstuff :-)

  SvarSlet
 5. Det er da en super måde, at genbruge de bogstaver på. Har også altså syntes, at de var så ens, og ret kedelige... glæder mig til, at se resultatet.

  SvarSlet
 6. Hej Kirsten - ja jeg er også selv spændt på resultatet, en anden fordel med de bogstaver er, at de kan købe i rigtig mange genbrugsbutikker for ingen penge. Jeg har selv en stor pose fyldt med bogstaver...hvorfor...jeg er altså en samler uden lige :-)

  SvarSlet
 7. Hej Westmose:-)
  Sikke spændende projekter du har gang i!
  -faldt lige over dine røde ugler, jeg var på genbrugstur (dog ikke i Kolding, det må blive næste gang!) og fandt nogle hvide ugler med rød/gule farver magen til dine, de står nu på min tallerkenrække:-)
  God arbejdslyst med bogstaverne og tapetprojektet! -lige så du ved det så har jeg brugt kraftigt dobbelklæbende tape, og det virkede superduper for mig. Det grisser heller ikke som tapetklister, og det synes jeg jo er STORT plus:-)
  God dag!
  De bedste hilsner,
  Louise

  SvarSlet
 8. Til mine IKEA skuffer har jeg brugt limlak. Et lag på skuffen, papiret på. Når det er tørt et lag lak på papiret.
  Fedt papir og god ide med bogstaverne.

  KH

  SvarSlet
 9. Hej Frk. Tingel Tangel....ej kan man få de skønne ugler i andre farver, fedt, så vil jeg have dem i kikkerten :-) Godt tip med dobbeltklæbende tape, bruger du noget bestemt mærke? Jeg har nemlig selv købt noget fra Bauhaus og det er lidt tykt og klæber heller ikke særlig godt - men jeg må prøve mig lidt frem :-)

  Hej mette b. Jeg har limlak, så det vil bestemt være værd at prøve, og som jeg har skrevet til Frk. Tingel Tangel, så vil jeg afprøve forskellige metoder :-)

  SvarSlet
 10. Hej igen!
  Jeg har brugt det breddeste de har i Panduro Hobby, det er tyndt og super til det (selvfølgelig alt efter hvad det skal klæbe på af baggrund) -man kan jo bare sætte det dobbeltklæbende tape på papiret og så klippe af efterhånden så det passer heeelt til kanten - håber du forstår hvad jeg mener - ellers er du velkommen til at spørge;-)

  SvarSlet
 11. Hej igen Frk. Tingel Tangel - super mange tak for svar....håber jeg kan komme igang med alt det sjove i morgen, bor nærmest ved siden af Panduro, så det er jo nemt :-)

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.