Sider

onsdag den 20. januar 2010

Pakkepost og en latte

Hvis min dag i går var lidt grå og tung i det, er det hele vendt på hovedet i dag. Jeg har fået en rigtig god nats søvn og så kan alt jo lade sig gøre ikke? Det bedste af det hele - jeg har knækket hæklekoden til Ida´s hæklede runde tæppe. Det var så simpelt, at det næsten er til at grine af....jeg har bare talt masker og fundet frem til at for hver bane skal der øges med 12 masker. Det gør jeg så nu og tæppet er PERFEKT (ok tæppe og tæppe....nærmere en forvokset grydelap....men jeg arbejder ihærdigt på sagen).

Jeg har fået ryddet op og gjort rent, så meget jeg nu kunne nå for med 176 kvm plus bryggers, garageanlæg og værksted (integreret i huset som en tilbygning) ja så er der altså nok at tage fat i. Faktisk føler jeg nogle gange jeg ikke laver andet end at rydde op, så jeg vælger bevidst de områder / rum der trænger mest og lukker øjnene for resten :-) Jeg glæder mig bare sådan til Kim kommer hjem her om lidt, så huset skal altså se godt ud og det skal jeg også, så om lidt skal jeg igang med at nette mig lidt :-) Han behøver jo ikke se vi har boet i en svinesti og har haft nattøj på siden han kørte vel?

På vores skønne Kbh. tur i sidste uge købte jeg en mælkeskummer fra Bodum til 60 kr i Magasin, så nu kan jeg være med på latte eller hvad det nu hedder (kaffe med mælkeskum) trenden.

Jeg var jo så usandsynlig heldig at vinde En fugl i hånden ´s Give Away  og tapeterne ankom idag. Jeg glæder mig så meget til at arbejde med de skønheder. 1000 tak til Helle, der har den MEGA inspirerende blog. Hun viser de flotteste kreationer frem og hendes Royal Copenhagen samling er intet mindre end fantastisk (Ejer intet RC men har da lov til at drømme lidt ikke?) :-)

Min nyeste dille (udover at strikke og hækle) er at fremstille shampoo, bodylotion, cremer og lignende til hele familien. Jeg køber alle ingredienser hos Urtegaarden og følger deres opskrifter. Det er nemt og hermed er inspiration givet videre. Jeg kan kun anbefale det, så er du helt sikker på hvad der kommer i dine cremer - men læs mere på Urtegaardens hjemmeside. PS. de sælger også ingredienser til fremstilling af eget slik og fyldte chokolader. Det har jeg ikke prøvet endnu, men tænker det kunne være et genialt vinterferie projekt.

Sidst men ikke mindst vil jeg da lige smide et link mere (nu jeg er igang ikke). Det er til alle jer hækle og strikkeglade bloggere herinde. Gratis opskrifter, det er jo noget vi kan lide :-)

15 kommentarer:

 1. Hej Mette

  Dejligt, du kan bruge tapeterne, og sjovt at se dem i din collage og ikke herhjemme hos mig. Tak for linket og den flotte omtale af min blog! :)

  Kender du drops? Hvis ikke, så prøv engang at google. Der er massevis af lækre gratis opskrifter på både strik og hækling :-)

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Hej Helle - jeg blev SÅ glad for de skønne tapeter:-) Ja har selv lige opdaget Drops og set "TV" om at hækle, se det er jo genialt :-) Blev bare lige lidt forelsket i den hæklede elefant i det link jeg har lagt ud, men det er vist liiiige lidt over mit niveau :-)

  SvarSlet
 3. Hejsa Mette :)
  Tak for linket til opskrifter... Fandt da lige lidt godter der!
  Har lige et spørgsmål til dig... det der hæklet uglearmbånd, hvordan har du lavet lukningen? Hvis der er en?
  Kh. Frk. Høiriis

  SvarSlet
 4. Ps. Det var os elefanten jeg faldt for i dit link :)

  SvarSlet
 5. Hej Frk. Højriis - jeg har brugt velcro til at lukke med men måske kunne du også bruge et par knapper som så er uglens øjne (bare en idé) :-)

  Ja gad da så godt at kunne hækle den elefant - glæder mig til at se dit uglearmbånd. Kh.

  SvarSlet
 6. Arrr velcro... go idé - men knapperne er faktisk heller ikke så ringe, så må jeg jo hækle 2 ugler :)
  Skal nemlig i sommerhus i morgen, og kan da ikke tage afsted uden hækle-tøjet, det er jo det samme som at gå uden sko på udenfor :)

  Tak for hjælpen! Og tror da sagtens du kan hækle elefanten, synes ikke den ser så svær ud igen - men det er jo en anden sag, når man sidder med det i hånden :)
  Go dag til dig :) Kh.

  SvarSlet
 7. Hej igen Frk. Høiriis (fik stavet dig forkert før beklager)

  Ja du har ret hækle-tøjet hænger også på mig i øjeblikket og hvor fedt for dig med en sommerhustur - dejligt med lidt afslapning, hygge og så selvfølgelig hækling :-) Rigtig god tur og glæder mig til at se uglerne.

  Jeg har virkelig lyst til at prøve den elefant men tæppet først det har jeg lovet mig selv :-) Kh.

  SvarSlet
 8. Hvor sejt du er begyndt at hækle, det skal du nok blive bidt af..
  Tak for link til Urtegården, der kunne være sjovt at prøve et start kit.

  SvarSlet
 9. Ja og har li fået sådan en mini-shoppingbag fra Krudtuglens mor, og den er bare perfekt til hækletøjet, så nu går jeg absolut ikke uden - så får jeg måske hæklet noget mere :)

  Glæder mig godt nok os til at se dit tæppe... Jeg kom godt nok til at grine/smile lidt over dig, da du blev nødt til at pille op - inden du tænker: Ja jeg er ny-hækler osv... så vil jeg lige røbe at jeg har begået samme dumhed... Dog med nogen mindre flader. Troede også bare jeg skulle hækle rundt og rundt - man bliver da heldigvis klogere - og ikke mindst bedre hen af vejen :) Så du er ikke alene :) Knus

  SvarSlet
 10. Hej Mette - fedt du har kigget på link...pas på du bliver bidt af det og pludselig ligner dit køkken et mini kosmetik laboratorie :-)

  Hej igen Frk. Høiriis - ja jeg så nok dine flotte gaver fra London heldige asen :-) Nej hvor sjovt du har begået samme brøler ang. hækling.....jamen jeg er bare en åben bog, vent så bare til du høre sidste nyt om det tæppe vil ikke røbe noget endnu (der kommer indlæg) men skal vi sige jeg så temmelig rødt da jeg opdagede det :-) Knus Mette

  SvarSlet
 11. Hehe ja blev os super glad over alle de fine gaver, det kan man jo ikke klage over :)
  Ja tænkte at jeg godt kunne afsløre det, nu hvor vi var 2... Så glæder mig til at høre mere... venter spændt - og håber ikke tæppet er kommet i skammekrog :) Knus

  SvarSlet
 12. Hej Mette,

  Der sker altid noget nyt og spændende her hos dig - skønt! :-)
  Sejt du har knækket koden ang. tæppet, så er der er jo intet der kan stoppe dig nu :-) Glæder mig meget til at se det færdigt!
  Håber I nyder at Kim er hjemme igen.

  SvarSlet
 13. Hej Frk. Høiriis - indlæg er netop skrevet :-)

  Hej Louise - Ja jeg har gang i lidt af hvert og endnu mere i tankerne og i drømmene kan jeg sjovt nok nå det hele :-) Ja jeg var ellevild da koden blev knækket en lille sejr i sig selv og se et smugkik på min nye indlæg.

  Du kan tro vi nyder Kim er kommet hjem men han er træt så vi holder alle en dejlig fridag i morgen :-)

  SvarSlet
 14. Hej Mette..

  Dejligt at høre, du har haft en bedre dag - og endda er nået at blive venner med tæppet igen..;) Her kan afsløres at jeg er i gang med et begynder hæklet tæppe til Karolines dukke - og det har efterhånden været trevlet op 4 gange, fordi jeg hhv. fik lukket eller startet forkert på mine halve stangmasker...:oS Men nu har jeg vist også fanget det..
  Hvilken str. nål hækler du tæppet med..?

  Godnathilsner Anne

  SvarSlet
 15. Hej Anne - Str. 3,5 men aner ikke om det er "korrekt" at bruge, synes bare den passede i forhold til det andet der var hæklet i forvejen :-) Uha uha jeg håber ikke jeg skal trevle op 4 gange, det rækker min tålmodighed ikke til...nu skal det bare ekspederes det tæppe. Glæder mig til du viser tæppet. :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.