Sider

lørdag den 9. januar 2010

Det muntre køkken

Jeg har stor fornøjelse ved at surfe rundt her i Blogland, jeg triller tårer, griner og tænker mange tanker efter et besøg i jeres hjem. Det daglige fiks....tager efterhånden noget tid, for jeg besøger mange hjem hver dag....men det er så spændende at følge med. Nå men denne gang faldt jeg over et indlæg hos Signe, hun skrev en sød kommentar til mig herinde og straks tog jeg på besøg. Her så jeg at hendes datter legede så fint med rigtig mad i hendes fine legekøkken, min første tanke var bare, det får mine børn ikke lov til.....og hvorfor? Fordi mor her ikke gider gøre rent i timevis bagefter.....meeeen så alligevel måske skulle jeg bare overskride mine egne grænser, og så tage det sure med det søde.

Fredag eftermiddag blev krudtuglerne sluppet løs i køkkenet med lidt ægte mel og havregryn. Jeg lurede lidt indimellem og de legede bare så godt og koncentrede sig meget også om ikke at spilde alt for meget. De ville gerne låne nogle kogebøger og de stod og "læste" op for hinanden, hvilke ingredienser der skulle i gryderne. Jeg nåede at rydde op i hele huset, og måtte flere gange ind og lure, tage lidt billeder og knibe mig selv i armen, om det virkelig kunne passe. Normalt leger Emil og Sara rigtig godt sammen, men jeg har nu sjældent set dem så søde. I næsten to stive timer var de underholdt og næsten alt mel og havregryn var blevet spist. Indimellem alt madlavningen skulle de jo også dække bord og spise alt det tørre stads, der var ved at vokse i munden på dem. Det gik først galt da Ida kom og blandede sig, hun er altså for lille til den slags leg, og så blev det for alvor det muntre køkken. Men selvom det blev til en kæmpe rengøring, vil jeg da hel klart give dem lov igen, så 1000 tak Signe for god inspiration.
Mens børnene legede mesterkokke fik jeg malet en bogkasse. Jeg var meget i tvivl om den skulle males for det mørke træ var egentlig rigtig flot, men tiden havde sat sine spor ved nærmere eftersyn, så nu er den lavendel (blålilla) med smukt Blafrepapir og et par lille Holly´s kløvere for lige at give det sidste pift. Sara skal have den op på sit værelse og hendes nye sættekasse skal hænge ovenover bogkassen, det bliver fedt tror jeg.
Fredag aften tog Kim og jeg til Comwell i Kolding for at spise og drikke i selskab med ledelsen fra Kim´s arbejde. Ulempen ved sådan en hyggelig (lidt våd) aften er, at ungerne stadig vågner meget tidligt og bare er i hopla. Puha siger jeg bare...!

11 kommentarer:

 1. Det er bare så skønt, når der går køkkenleg i børnene. Sikke skønne billeder du fik i kassen!

  Min mindste på 14 kan stadig finde på at lege i sin heksehule udenfor, hvor der bliver blandet jord og blomsterblade og vand... Det gjorde hun i al fald i sommer :)

  God søndag, Knuser

  SvarSlet
 2. Hvor fantastisk!! Godt du tog dig mod til...;) Det vil jeg helt sikkert huske når Karoline får alderen til det.. Hun er nok også lige lille nok selvom hun elsker at rode i havregryns-, pasta- og melbøtterne..:)
  Og hvor ser de bare kære og optagede ud af deres leg..!
  Flot kasse - er vild med de små dukker! Er det kokeshi?

  Ha' en dejlig søndag..

  Kh Anne

  SvarSlet
 3. Hej Mette Lykke - ja det blev temmelig muntert da Ida gik igang :-)

  Hej Mette b - sjovt hun kalder det en heksehule min søster og jeg blandede de samme ingredienser og kaldet det at lave parfume :-)

  Hej Anne - Ja det kan kun anbefales men tag en dyb indånding og hold dig klar med kosten eller som alternativ luk øjnene og nyd de mange grin der kommer undervejs :-) Dukkerne har jeg købt for flere år siden her:

  http://www.lovemomiji.com/shop/EUROWEB

  De kaldes Momiji dukker men synes da de ligner pænt meget Kokeshi...?

  Kh. Mette

  SvarSlet
 4. Smiler... kom lige til at tænke på reklamen, hvor nogle skønne uger også havde leget med mel og havregryn ud over hele stuen. Moderen er ikke glad - men børnene siger "Det gør ikke noget - for det er økologisk"...

  SvarSlet
 5. Hej Karina - ja den er så sød den reklame og rammer hel plet for hvordan her så ud :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er det køkken da rigtig kommet til sin ret :-) Glæder mig til at mit barn bliver så gammelt at det kan få gavn af sådan noget.

  SvarSlet
 7. Hej Bella - ja køkkenet er virkelig blevet indviet :-) De leger rigtig meget på legeværelset, der ligger lige ved stuen. De er stadig så små at mor og far meget gerne må være lige om hjørnet, så derfor er det helt perfekt :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er de da søde der de leger med mel og ander godt! Tror lige jeg skal vente til min yngste datter er lidt ældre før jeg introduserer leg med mel!!

  Bogkassen blev så fin!!

  SvarSlet
 9. Aii hvor de bare råhygger! Skønt!

  Bogkasserne er da bare blevet lækre - jeg ville ønske jeg lå inde med den slags kreative evner ;-)

  SvarSlet
 10. Hej SiriR - Ja min Ida på 18 mdr. var ihvertfald alt for lille, selvom hun jo synes det var mega sjovt at lege med alt det mel...hey så meget mel gav jeg dem egentlig ikke meeen det syner af noget når det ligger spredt på gulvet...hehe :-)

  Hej Malthe og mor - Ja bogkassen er blevet så god og elsker kombinationen lilla og gul...tror absolut jeg skal gøre lidt mere indenfor de farver :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.