Sider

søndag den 31. januar 2010

Masken og 1. udkast til en spencer

Så kommer der også lige et WIP indlæg om Emils fastelavnsdragt. Jeg kan ligeså godt indrømme det, jeg har kun arbejdet på masken idag fordi pludselig var der en spencer til Sara der liiiige manglede et par smarte lommer - mere herunder.

En Lego Power Miners maske er godt nok en svær størrelse. Jeg har prøvet ind til flere gange og ved heller ikke om jeg er 100 % tilfreds - men nu gider jeg snart ikke mere. Jeg har været igang med papmache to gange og måtte tilsidst opgive at det hele var i papmache. Nu er "munden" i filt og nu kan knægten ånde og nemt tage masken af og på - meget god detalje ikke :-)
Dragten mangler kun enkelte puder på maven samt hele ryggen. Derudover skal jeg have syet ærmerne lidt længere. Jeg har fundet et par grå skindhandsker til 20 kr på genbrug og det bliver prisen for denne dragt. (og så alt for mange timer, nå ja jeg har lært rigtig meget og arbejdet med nye materialer og teknikker, så det kan jo ikke rigtig gøres op vel..?) Alle materialerne er noget jeg har haft liggende på mit "lager" i evigheder.

Nå men tilbage til den der spencer (mønster fra Elsebeth Gynther) og stof jeg også har som Change Away. Til lommerne har jeg hæklet 10 baner rundt - syet og klippet midt over - syet kantbånd på og de fungerer nu som lommer. Sara er selv valgt hvordan de skal sidde - jeg tror en anden gang skal de rykkes om midt på sidesømmen. Men fedt igen at afprøve nye teknikker og materialer. Sara er ihvertfald monster lykkelig for denne 1. udgave, så kan tilretninger jo komme på den næste :-)

14 kommentarer:

 1. Wow det er jo blevet super godt mette :) Både masken og kjolen... Super fede lommer, har selv haft lidt af den samme idé, men tænkte at det ikke kunne lade sig gøre fordi det sikkert ville trevle op, når man klippede den midt over.. Men det er da muligt, ka jeg se :) Kanon fedt :)

  SvarSlet
 2. Hej Mette!

  Sikke du dog knokler, men hvad gør man ikke for sine børn ;-)
  Spændende projekt med Emils dragt, glæder mig til at se det færdige resultat!
  Superfin kjole du har fået lavet til Sara også, og sejt at du for alvor har kastet dig over hækleriet:-)
  Er nødt til at spørge om du har husket at zigzagge godt og grundigt, der hvor du har klippet i hækleriet inden du satte kantbånd på?
  (Jeg ville synes det var SÅ ærgeligt hvis det trævlede i vask!)
  God søndag til dig og familien;-)

  Knus Louise

  SvarSlet
 3. Puha, sikke et arbejde, du må have lagt i den dragt/maske, Mette! Og fin 1 version af spenceren - god idé med at hækle rundt og så klippe over og kante - nemt og fint!

  God søndag aften
  KH Helle

  SvarSlet
 4. Hej Jeanette - Mange tak jo det er skam muligt med hæklede lommer - så du må bare igang med hæklenålen :-)

  Hej Louise - Du kan tro det er hæftet godt først på symaskinen med små sting og bagefter på overlocker et par gange og ja så til sidst lukket inde i kantbånd - men ja det er jo altid spændende hvad der sker i vask! Jeg er vild med at hækle kan slet ikke takke dig nok fordi du lærte mig det :-) Du har ret den fastelavnsdragt er et af de der - går gennem ild og vand for børnene projekter - for hold da op den har trukket tænder ud! :-)

  Hej Helle - Ja kæmpe arbejde med den fastelavnsdragt - men sjovt at bygge noget op bare af avispapir, tapetklister og rester fra lageret. Tænker allerede på spencer version 2...fortsat god aften.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 5. Wow, det bliver da det fedeste kostyme jeg længe har set!!

  Og kjolen er så sød, smart med de hæklede lommer:)

  SvarSlet
 6. Hej Mette!

  Super sej maske du har lavet - tør SLET ikke vise den til mine drenge, de bliver da blå af misundelse:-) Han må vinde prisen for bedste udklædning.

  Sara´s spencer er rigtig fin. Og lommerne er jeg helt vild med, rigtig skøn detalje! Jeg tror jeg låner den idé.

  Sidder i en hyggelig hytte i det kolde Sverige -20,5 c og sukker over at at min mor(efter at jeg har vist hende den skønne spencer) siger: "Åh jeg syede også efter EG´s mønstre til dig og mig selv!" Fedt så har du stadig bogen ik? Nej den er så smidt ud..... ØV! jeg må vist invistere i den genoptrykte udgave.

  Glæder mig til at se resten af dragten.

  Kh Krisrin

  SvarSlet
 7. Hej Siri - Mange tak, det varmer :-)

  Hej Kristin - Lyder dejligt med ferie i Sverige trods kulden. Ja jeg er også spændt på hvordan det hele kommer til at gå i børnehaven til fastelavn, sidste år blev han jo kattekonge så han var ikke til at skyde igennem.

  Ja er det ikke typisk at sådan en bog bare bliver smidt ud! På QXL er der i øjeblikket 3-4 stykker til salg ved dog ikke om der er den genoptrykte udgave :-)

  Fortsat rigtig god ferie.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 8. WAW, hvor er jeg bare imponeret, den maske er HELT vildt flot. Jeg ville være pavestolt hvis det var mig der havde lavet den og insisteret på at knægten skulle bære den døgnet rundt. WAW. WAW ´siger jeg bare.

  SvarSlet
 9. Hej Marina - 1000 tak jeg har virkelig også brugt mange timer på den dragt / maske efterhånden men meget af tiden er brugt på at "regne den ud"! For helt ærligt prøv lige at få sådan en opgave fra en meget ivrig 5 årig, der kigger med store forventningsfulde øjne og bare stoler på at den klare mor da lige...puha men jo jeg er stolt :-)

  SvarSlet
 10. Jeg synes altså du har fået lavet en flot maske. Og du h ar helt ret; det koster ikke nødvendigvis meget i kroner og ører, men til gengæld i tid.
  På den anden side, så lærer man jo rigtig meget.

  Kagemandsdragten til nevøen har kostet mig 30-40 kr kroner, hvilket var prisen på stof og rib. Resten havde jeg "på lageret".
  Det er en overkommelig pris.

  SvarSlet
 11. Hvor skrider det da bare fint fremad med den dragt!!! Han bliver da festens hit..:)

  OG skøn skøn kjole!! Var desværre ude for det samme som Kristin i weekenden.. Ville låne min mors Elsebeth Gynther bog, som jeg lige pludselig kunne erindre fra boghylden fra min barndom... MEN den er givet til genbrug!!! Og hvorfor ikke til mig..?;) Må på udkig andre steder...

  SvarSlet
 12. Hej igen Esther: Ja jeg synes jo der er lidt sjovt at gøre projekterne op i kr og øre....fordi fastelavnstøj jo koster det blege x 3 børn, ja så vil jeg hellere bruge min tid (næste år burde jeg jo være i træning ikke) :-)

  Hej Anne: Nej altså med den EG bog tjek lige QXL...der har jeg købt min :-)

  SvarSlet
 13. Hej igen. Jeg håber sådan du vil være med i min samling af fasterlavnsideer for det var faktisk dig og én mere der fik mig til at tænke at det I lavde var så skønt at at de amrikanske idésider godt kunne gå hjem og lægge sig. Da jeg først havde fået den tanke kunne jeg ikke ryste den ud af knolden igen så idag sprang jeg ud i det.

  SvarSlet
 14. Hej Marina - Beklager har slet ikke fået læst denne kommentar....jamen selvfølgelig er jeg med i den idébank - super god idé :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.