Sider

tirsdag den 26. januar 2010

Ikea, nyt skrivebord og laksedeller

Emil havde en tid hos ørelægen i Odense i dag, så dagen blev brugt i vores "gamle" by. Jeg har boet i byen i 10 år, Kim og jeg mødte hinanden der, og vores 3 krudtugler er født på OUH, så selvfølgelig kører vi gerne en tur derover og mindes gamle dage :-).

Jeg fik besøgt en genbrugsbutik (kan jo ikke lade være) og ellers var vi i Ikea og ose lidt. Jeg savner foråret så for at kompensere lidt skal der knaldfarver til:

En herlig fuglebakke til 39 kr samt 6 stk. farvestrålende glas også 39 kr - billigt!

Vi fandt desværre ikke lige DET til den nye arbejdsplads under trappen - tilgengæld fandt jeg ude i garagen en lille skuffe-ting fra min morfar som godt kan bruges, med lidt maling og knofedt skal det nok blive fint. I morgen skal vi have sat 2 hylder op også i forlængelse med trappetrinene, ligesom bordpladen, samt alt det sjove finish. En opslagstavle med lækkert stof, æsker med tapet og hvad vi ellers finder på. Derudover skal vi på et tidspunkt ordne trappen også (slibe, lysne og male gelænder, den er altså lidt for gul/mørk meeeen det bliver ikke lige forløbig) For at der kom lidt farve på  bordpladen, kan I da lige se en ny kuffert fra Tiger samt mit hæklehelvede :-) Ej status er faktisk 45 cm, så det går da fremad.

Tilsidst lidt inspiration til aftensmåltidet (vi fik det i går aftes, bare så lækkert og børnene guffede i sig):

Laksedeller med kogte kartofler
Dilddressing (Cremefraiche rørt med dild og limesaft)
Grøntsstave (vi fik gulerødder)

Den lille glasskål der også er på billedet er min nye sort - flagesalt smager skønt på de kogte kartofter

14 kommentarer:

 1. Sikke skønne sager, du fik hjembragt og sikke flot dit runde hækleri er blevet :)

  Og så vil jeg lige rose dig for dine fotos af mad - de er faktisk velsmagende :o)

  SvarSlet
 2. Flot flot bakke. Er den også fra Ikea? Sådan en ville være fin og eje.
  God aften.

  SvarSlet
 3. Det var da nogle fine ting! Jeg bliver helt misundelig. Jeg vil også i Ikea.

  Det er da et VIRKELIG fint tæppe du er i gang med. Jeg er selv i gang med noget lign og hold da .... hvor tager det lang tid.

  OG så vil jeg som Mette lige rose dine madfotos. De er rigtig indbydende ;)

  SvarSlet
 4. Hej
  Lyder som en rigtig dejlig dag!
  Har selv den skønne fugle bakken! Den har virkelig dejlige farver! Utroligt hvad man kan få for 39 kr i IKEA

  SvarSlet
 5. Hej Mette..
  Kender godt det med at besøge ens tidligere hjemby - elsker også Århus, som jeg jo også må til for at komme i Ikea..
  Er vild med de glas!! Lækre farver.. Vi har bakken - både i køkkenet og til Karoline.. Den er bare så fin..;)
  Det bliver spændende med jeres arbejdskrog.. Og skønt hækleri! Jeg gik i gang i går med at forsøge mig udi at hækle rundt.. Men det blev bulet - tror jeg for mange masker lige pludselig..:(
  Nyd aftenen..
  Kh Anne

  SvarSlet
 6. Hej Mette: Tak for din ros, jeg træner stadig med det nye kamera, så alt stå for skud i øjeblikket selv aftensmaden :-) Ja det bliver ret godt det tæppe og det må jeg godt siger når det er så tidskrævende :-)

  Hej Randi: Ja bakken er fra Ikea til 39 kr og så flotte farver :-)

  Hej Lise C: Ja jeg er godt nok også blevet forbavset over hvor tidskrævende det er - men må indrømme, at jeg er blevet vild med at sidde og hækle om aftenen - så jeg har allerede købt garn til et tilsvarende tæppe til Sara :-) Tak for dine roser. Kh.

  Hej Æblekinder: Ja jeg synes også det var lidt af et kup med den fuglebakke, så har foråret bare at komme :-)

  Hej Anne: Ja du må hjem til Århus :-) Hvor bor du nu? Ja både bakken og glas siger bare sol og sommer i smukke farver. Åh et bulet tæppe - ja det lyder som lidt for mange masker - du må igang med at tælle og se hvor det er gået galt :-)

  Rigtig god aften til jer alle!

  SvarSlet
 7. Hej Mette,

  Det blir så fint dit tæppe og jeg er lidt misundelig, men på den gode måde. Dit farvevalg er også super. Det er sådan noget jeg har svært ved, når jeg står og skal vælge imellem en masse farver.
  Jeg har prøvet at se om jeg kunne lave noget lign. fordi jeg har så mange garn-rester. Men selv om jeg tager ud som man skal i hver omgang syntes jeg det buler rundt, hvis du forstå. Jeg kan godt passe det fladt. Desuden er jeg vildt dårlig til at skifte farve uden det tydeligt ses, altså blir en grim overgang, har bare prøvet alle mulige måder :(.... Øv, bøv....

  KH Kristina

  SvarSlet
 8. Tak for svar..;)
  Ja - først forsøgte jeg at tælle..... Men er helt ny i at hækle, så kunne ikke gennemskue det.. Så nu ligger det som optrevlet bunke..:o)
  Forfra igen.. Jeg mangler vist en god hæklebog (eller min mor:) som guide..

  Vi er flyttet til Holstebro.. Så der er lidt langt og jeg savner de skønne stofbutikker, Ikea m.m... Men der er mange andre fordele ved det her..;) Er selv vestfra så her er bedsteforældre og andet familie..
  Nyd aftenen..
  Kh Anne

  SvarSlet
 9. Hej Kristina - Mht farvevalg var det ret nemt for mig, jeg hækler jo videre på en grydelap og har bare fulgt de farver og lige taget et par ekstra ind :-) Hvis du har noget stof du synes er rigtig flot kunne du jo evt. kopiere de farver der indgår i det - bare en idé :-)

  Jeg har ingen råd til hvorfor det buler - jeg hækler rimelig fast uden det er for tæt hvis du forstår, så måske du hækler for løst? Hvilken str. nål bruger du?

  Jeg er heller ikke 100 % tilfreds med alle mine overgange, men de steder det er værst vil jeg hæfte sammen med lidt matchende sytråd (kun for min egen skyld, for tror altså ikke det ses, når det ligger på gulvet :-)) Håber du kan bruge lidt af det? Kh. Mette

  Hej igen Anne
  Holstebro jamen så må du da næsten kende Bork Havn hvor vi var på Nytårsferie? Jeg fik forresten mit tapet i dag og hold da op, hvordan kunne du næsten nænne at klippe i det? Det er så smukt :-) Dejligt I er kommet nærmere familien og så må du på stor shopping i Århus engang imellem.

  Ærgerligt med din hækling - har du prøvet at følge min DIY? Jeg er jo selv helt grøn hækler dvs. jeg er nu ved at være ret så god til stangmasker :-)Kh. Mette

  SvarSlet
 10. Man finder altid noget man må eje i Ikea..
  Smart at udnytte pladen under trappen.

  SvarSlet
 11. Det var da en utrolig lækker bakke ;-) skal i Ikea i Odense for første gang på lørdag, sammen med mine piger... glæder mig helt vildt meget. Ældste flytter til marts måned, og vi skal derover for at ose... herligt ;-)

  SvarSlet
 12. Uha, jeg villa da gerne bo lidt tettere på Ikea...Lækkert bret.
  Jeres nye arbejdsplads bliver da rigtig flot:) Smart at udnytte pladsen under trappen til det.

  SvarSlet
 13. Hej igen Mette..

  Jeg har nøje fulgt din DIY og drops guide..:) Men måske jeg ikke fik startet helt rigtigt.
  Men mit garn var også lidt træls - det var mest for at se om jeg kunne..;) Vil gerne rigtig i gang med noget godt garn osv..
  Hvilken slags garn hækler du med? Og hvilken str. nål?
  Kender bestemt Bork Havn (er oprindeligt fra Ringkøbing, så det er ikke så langt derfra).. Hyggeligt sted.. Men har I ikke langt derover?
  Ja tapetet er bare så fint i sig selv.. Nænnede det næsten heller ikke - men nu kan vi da kigge på det hver dag..;) Bestilte du ved Luamus?
  Ha' en dejlig regnvejrsdag..
  Jeg vil pakke mig ind og ha' hentet trolden..
  Kh Anne

  SvarSlet
 14. Hej Mette Lykke: Ja jeg tror vi bliver rigtig glade for den arbejdsplads - mit arbejdsværelse er lige på den anden side, så nogle aftener kan vi rigtig sidde dernede og hygge os:-)

  Hej Kirsten: I har virkelig noget at glæde jer til men pas nu på det hele frister bare så meget :-)

  Hej Siri: Ja vi er desværre heller ikke så ofte i Ikea men når det sker kommer der også nogle lækre sager med hjem:-) Ja jeg har set det i Boligliv og gik selv videre med idéen om at udnytte pladsen ret smart :-)

  Hej Anne: Jeg hækler med nål str. 3,5 og alm. bomuldsgarn fra Stofogstil og Bilka. Garnet kan nu godt skille lidt i trådene men ikke noget jeg ikke kan rette mens masken hækles. Hmmm ved ikke helt hvad der går galt for dig :-) men håber du selv finder en løsning.

  Jo det tog lidt tid at køre, men vi har da allerede snakket om at tage derud en sommerdag og se alt det der vikinge halløj - det vil Emil rigtig gerne :-) Da vi var der til nytår, var vi næsten alene, det tror jeg bestemt ikke vi er på en sommerdag :-)

  Ja du har ret med tapet, hvis det er noget der kigges på /bruges hver dag er det jo bestemt det værd at sakse i skønheden. Skal dog lige tænke på det helt rigtige projekt igennem jeg nænner at klippe i det. Ja købte det hos Luamus sammen med det smukkeste mørkebrune med hvide hjerter - ægte retro:-)

  Fortsat god aften
  Kh. Mette

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.