fredag den 3. september 2010

Hæklet firkløver

Jeg havde en drøm om "bare" lige at oversætte en amerikansk / engelsk hækleopskrift, og så dele den med jer herinde. Problemet er så det, jeg kan simpelthen ikke finde ud af det - selv meget små hækleprojekter - æv....jeg må nok sande jeg stadig er en grønskolling indenfor hæklingens ædle kunst.

Det går fint med at oversætte - jeg har blandt andet fundet denne fine oversigt - se link her. Næ nej problemet er, at forstå opskriften og få det til at ligne bare en lille smule.

Jeg har længe gerne ville hækle nogle firkløvere, som kan pynte på frugtposer og detaljer på lommer mm. I får den originale opskrift - se her. Efter jeg havde bøvlet i laaaang tid, har jeg designet min egen free style med buler og huller men jeg er nu alligevel godt tilfreds (nu ligner det da en firkløver) for når noget hæklet bliver syet på stof, kan det jo alligevel formes lidt, som man nu lige synes.
Det kunne være ret sjovt at se om nogle af jer derude kan knække hæklekoden....? Ja jeg fatter altså bare minus af den opskrift.

Hele min krop er totalt smadret i dag. Det blev en rigtig hektisk dag i går med aflevering af børn i skole og børnehave, sidste lægebesøg inden fødslen, sy babysengesæt færdigt og så stille i børnehaven igen kl. 15 med min symaskine til arbejdsdag. Sammen med 3 andre mødre fik vi syet to sække fyldt med grønne puder, 30 frugtposer og en kæmpe kurv fuld af ærte- / sanseposer - wauw et teamwork vi havde :-) Vi sluttede først kl. 20 - derefter hjem i bad med 3 meget beskidte børn, der jo havde drønet rundt og nærmest rullet sig i sand og jord, mens de voksne havde knoklet på med at gøre børnehaven super fin.

Jeg fik en ekstra dejlig overraskelse, da jeg fik åbnet computeren i går aftes. Prøv lige at se her hvad jeg har vundet - årets Give Away, vil jeg nærmest kalde det fra En fugl i hånden. En blog som jeg dagligt nyder at følge, blive inspireret af og by the way har fulgt helt fra første indlæg. Det har været sjovt at følge udviklingen af En fugl i hånden. Nu er den en af de største danske kreative blog på under et år - total sejt gået Helle  :-)

15 kommentarer:

 1. Syns da dine firkløver er blevet rigtig fine!
  Skal se på dine links, fik nemlig er rigtig flot hæklebog af min engelske svigerinde i sommer - jeg kan bare ikke forstå hva de engelske hækleudtryk betyder!

  Er imponeret over alt hvad i nåede af sy i går, det var da et godt teamwork:)

  Og så vandt du hos Helle, hældige dig, jeg er kun en smule misundelig...

  Ha en god og hvilende fredag:)

  SvarSlet
 2. Hej Siri - Ja jeg sidder stadig i sofaen...kan jo nærmest heller ikke rejse mig :-) Ja det teamwork var bare for vildt. Tænk hvis vi havde nogle hjælpere i vores systuer - hvad kunne det så ikke blive til? :-)

  Lyder spændende med din hæklebog og håber link vil kunne hjælpe dig lidt i gang.

  God weekend

  SvarSlet
 3. Efter sådan en dag, havde du fortjent at vinde Helle s give away ( Selv om jeg så gerne ville ha vundet - hi hi ) :-)

  SvarSlet
 4. den er bare fin den firkløver, ville pynte fint på alle mulige ting,
  Jeg vil meget gerne forsøg og se om jeg kan oversætte den fine firkløver for dig, jeg sætter mig altid og oversætter de ting af mine jeg hækler og gemmer så den danske oversættelse til næste gang.
  du kan bare sende mig en mail hvis det er, så kan vi kigge på det.

  SvarSlet
 5. Utroligt fine kløvere du fik dig hæklet frem til;)
  Jeg kan nok ikke hjælpe med at knække koden - men de her er nu også super søde...
  Kh Anne
  PS Tillykke med skøn præmie hos Helle.. Jeg er kun lidt misundelig;)

  SvarSlet
 6. de er da blevet søde :-)


  jeg har lige prøvet mig frem..jeg tror jeg har knækket den..se nederst i kommentaren. hvis du stadig har problemer vil jeg gerne lave en mere detaljeret oversættelse.
  jeg har fundet oversættelser her:
  http://annebauer.dk/oversaettelse_af_haekletermer.htm

  hilsen stinne  lav en ring med 5 masker

  1 maske: 1 halv stangmaske, 3 stangmasker, 1 halv stangmasker

  2 maske: 1 kædemaske, 1 halv stangmaske, 3 stangmasker, 1 halv stangmaske

  3 maske: 1 kædemaske, 4 luftmasker, fastmaske i 2 og 3 maske fra hæklenålen, kædemaske i 3 maske (i ringen)

  4 maske: 1 halv stangmaske, 3 stangmasker, 1 halv stangmaske

  5 maske: 1 kældemaske, 1 halv stangmaske, 3 stangmasker, 1 halv stangmaske

  1 kædemaske i 1 maske, afslut og hæft.

  SvarSlet
 7. Mette.... du tager pusten fra mig!

  De der kløvere - er fuldstændig vild med dem!
  Og dit store arbejdsiver og drive... er dybt misundelig!!

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare blevet nogle flotte kløvere.. De vil helt sikkert pynte på en fin kjole eller bluse..

  Og tillykke med præmien hos Helle. Jeg er også en af de heldige vindere, og hoppede rundt på gulvet af glæde, da jeg opdagede det.. ;-)

  KH

  Cristina

  SvarSlet
 9. Hej søde Mette :)

  Hvor er jeg da bare helt vild med dine fine firkløvere... i mine øjne er de alså perfekte... Helt fantastiske! Vær du blot stolt af dem - Ellers sender du bare :)

  Knus Jeanette

  SvarSlet
 10. Hej Mette
  Rigtig fine kløvere. Kæmper selv med at lære at lave blomster... hvor svært kan det være... Men jeg sidder også og laver ærteposer, men overvejer alternativt fyld, som mus ikke går i. Hvad har i puttet i ærte/sanseposerne ??
  VH Sine

  SvarSlet
 11. Losarinas mor - Sikke dog en dejlig kommentar :-)

  Sara - Hvor sødt af dig at ville hjælpe men har fået en oversættelse af Raccoon :-)

  Raccoon - Nej hvor fedt du har oversat for mig....vil have gang i hæklenålen i aften, men kan allerede nu se, hvor min fejl ligger. Jeg havde først hæklet en magic ring (helt ligesom link) og forsøgte derefter og følge opskriften....ja så skal det jo også gå galt :-) 1000 tak for hjælpen.

  Mia - Ja jeg har nok gang i lidt af hvert (og har altid haft det) min familie ryster tit på hovedet, men det kreative er mit drive....elsker det og jo mere jeg har gang i jo mere energi får jeg!!!

  Fedt du kan lide mine firkløvere, tror også de vil se fine ud, når de bliver syet på et eller andet.

  Cristina - Stort tillykke med præmien....kan forstå du blev glad det er jo også en helt fantastisk præmie.

  Jeanette - Hvor er du sød :-)

  Sine - Ja hvor svært kan det hækling egentlig være? Børnehaven havde noget specielt fyld mindede lidt om plastikperler af en art....hvad med de små HAMA perler eller krøyer kugler - det går mus da ihvertfald ikke i :-)

  SvarSlet
 12. I dag har jeg reist litt i bloggverden og sett så utrolig mange flotte heklerier! Men jeg kan ikke lenger hekle ( får så veldige kramper og smerter i fingrene). Men jeg bare MÅ prøve meg på noe småtterier, kanskje jeg kan bare hekle bittelitt? Og disse ser ut til å være akkurat passe store ( til en liten minihekling). tror jeg må prøve - håper du synes deter greit at jeg " hermer" etter deg :0)

  Ha en fin helg!

  SvarSlet
 13. Hihi, no ser jeg jo at du har lagt ut oppskrift ;0)
  Ble så betatt av de søte firkløver at jeg ikke leste teksten. De passet så perfekt til en liten prøving. Men jeg kan overhode ikke lese oppskrifter. Jeg har lært å hekle av min manns farmor for 15 år siden og bare ett mønster. Men jeg skal prøve å kopiere etter beste evne, uten oppskrigt - så får vi bare se om de overhodet kommer til å ligne firkløver ( heller tvilsomt ;0) men verd ett forsøk).

  SvarSlet
 14. øøjjj hvor er de fine, dem må vi da lave en million af, når altså hæklekoden er knækket;O)

  SvarSlet
 15. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.