fredag den 25. december 2009

Juleaften

Kim og jeg havde bare travlt med alle de sidste detaljer i legeværelset. Vi fik tapeseret hulen, hængt nogle platter, klokkestreng, amagerhylde, billeder mm. op. Jeg måtte droppe at sy de sidste puder fordi jeg skulle sy Ida´s julekjole færdig (det var ligesom lidt mere vigtigt) og så var der lige de der kartofler. Hvem i alverden har fundet på at kartofler skal pilles. Hold da k... hvor tog det lang tid for mig der er total uerfaren i at pille kartofter. Det kom godt nok lidt bag på mig, så der var flere ting vi lige måtte ændre i sidste øjeblik. Vi nåede dog en tur på kirkegården her i Kolding, hvor min farfar ligger og det betyder rigtig meget for mig, at vi lige var forbi og ønske god jul.

Da anden kom i ovnen kom øjeblikket.....afsløringen af vores julegave til børnene - retro legeværelset med en hule og et komplet legekøkken.

Sådan her så Emil og Sara ud lige før døren åbnes:
Ida var hel vild med køkkenet og tullede rundt i rigtig lang tid

Inde i selve hulen er der en stjernehimmel med 80 små spot.
Billedet er taget med blitz - normalt er der rimelig mørkt inde i hulen.
I kampens hede har jeg da helt glemt at tage billeder af selve hulen,
så det må jeg lige skylde jer :-)

Julemaden blev bare så lækker, selvom der godt nok var run på lige til det sidste og bare det at få det hele varmt på en gang ja det var lidt af et regnestykke. Jeg tror helt sikkert, vi næste år vil varme fade og skåle inden servering, for vi måtte altså lige hen og varme noget af det igen hihi ja sådan får vi jo en masse erfaring. Emil fik mandlen på helt ærlig vis, han kæmpede også en brag kamp hvor han spurgte os om det var mandlen ved hver en lille stump han tog ud af munden. Da vi skulle danse om juletræet kunne vi slet ikke nå rundt, så vi fandt lige nogle bamser og dukker og så gik det - næsten :-)
Legebarnet Kim fik sig godt nok også en overraskelse med en Lego Mindstorms :-)

Endelig ringede det på døren og en julemand med solbriller dukkede op. Sara overvandt sig selv til sidst og sagde til julemanden at hun gerne vil have han skulle komme næste år også "husk det" med løftet pegefinger op til julemanden - herligt :-)


6 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt. Ja, det med maden er ikke for nybegyndere. Jeg er glad for vi havde min mor til at koordinere det hele, for ellers er jeg sikker på vi havde stået i samme situation som jer.
  Skønt at ungerne blev glade for legerummet...
  Glædelig jul!

  SvarSlet
 2. Neii, det lyder - og ser ud til - at I bare har haft en rigtig dejlig dag og aften! Trods travlhed i køkkenet ;-)
  Og super super fin gave til Jeres små - kan godt forstå hvis de blev ellevilde :-)
  Glæder mig til at se mange flere billeder - også af hulen ;-)
  Rigtig glædelig jul.
  Mange hilsner fra Louise

  SvarSlet
 3. Hej Malene - Ja vi havde 7 forskellige dele der skulle være varme på samme tid, så ja vi havde lidt problemer :-) Dejligt med en mor der lige træder til midt i kampens hede.

  Hej Louise - Ja vi har haft en skøn skøn jul. Jeg tager billeder af hulen snarest, så I kan få hele "pakken" at se. :-)

  SvarSlet
 4. Hej Mette!
  Glædelig jul til dig og din familie! Fin blog, du har - og helt fantastisk køkken, du har lavet. Jeg har selv tapetseret og gjort ved ved min datters kækken og vi (hende og jeg) fylder det dagligt med nye (gamle og retro) ting og sager. I julesokken fik hun flere dage krydderiglas med forskellige krydderier, lavendel og alt muligt andet, og hun står og kokkererer og kokkererer!
  Dejligt at se at man deler denne glæde ved at give sine børn rigtig gode udfoldelsesmuligheder inden for madlavning (og alt mulig anden "kreeren") med andre!:0)
  Kig gerne ind på min ret nye blog, hvor jeg lægger lidt af hvert af syslerier ind. Jeg lægger helt sikkert snart noget ud omkring køkken osv. Vi ses!
  Kh Signe

  SvarSlet
 5. FANTASTISK legekøkken!! Og FANTASTISK julekjole til lille Ida!!! ALTSÅ, du er dygtig!!
  Hvor ser det bare ud til at i havde en gennemført dejlig juleaften med god mad, julemand, overraskelser på overraskelser... hvilken julefest!
  Håber i får en ligeså dejlig nytårsaften og et skønt 2010!

  Kærlige hilsner herfra Camilla

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.