tirsdag den 8. december 2009

En Frø´s bukser

Emil er Frø ihvert fald henne i børnehaven :-) - Mor her har allerede for længst købt bluser med frøer på fra Småfolk, og i dag blev garderoben komplet med disse skønne grønne velourbukser med frølommer. Lommerne er meget lange og så seje med alle de frøer. Emil har længe manglet bukser, og det er jo skørt, for hverken disse frøbukser eller dem med bilerne fra igår har taget særlig lang tid at sy. Nå men hvor er det bare skønt, at jeg kunne glæde min store dreng med et par seje frøbukser.
Dagen har også budt på opsætning af julelys. Vi har fået sat en udendørs lyskæde op langs vores lave hegn i indkørslen (ægte amerikansk stil), men nu er indkørslen ikke længere skummel, mørk og uindbydende. Jeg har allerede foreslået Kim, at næste år skal vi ud over indkørslen, også have lys på altanen, og hvad ender det så ikke med? Hihi nå men det er altså dejligt med lidt lys derude :-)

Vores lille juletræ har også fået en lille lyskæde på, og så er lyskæden til det store juletræ blevet købt hjem. Jo så lyskæderne har vi fuldstændig under kontrol :-) Kim kom også hjem med vores and den anden dag - 3200 g. økologisk - ejj hvor bliver det spændende, om jeg kan finde ud af at stege den juleaften :-) Ja første skridt er jo, at huske at få taget det kræ op af fryseren i meget god tid! Må vist hellere sætte en alarm på min mobil, ellers kunne det lige passe jeg klokkede i det.

9 kommentarer:

 1. Hej W
  Hvor hyggeligt med lyskæderne. De kan virkelig lyse op rundt omkring i decembermørket.
  Jeg ville ønske Gemalen også var med på lidt lyskæder i haven... Jeg har endda købt lav-energi-varianten, men det er stadig ikke populært, og med sådan en "klimakonference-øko-gæst" i huset tør jeg jo knap sætte dem op, for så er der jo 2 øko-modstandere ;o)

  Mht. anden, så kom jeg totalt galt afsted med julemaden den første jul (Det sker selvfølgelig ikke for dig). Vi havde nemlig taget flæskestegen op i GOOOOD tid... og da maden så var færdig og stegen lige skulle checkes med stegetermometeret... så viste det 37 grader... Lad mig bare sige, at vi spiste MEGET SENT - og at tilbehøret var mindre spændende.
  Bare lige et tip: Beregn GOOOOOOOOD tid til optøning ;o)
  KH Frau Putz

  SvarSlet
 2. Hej Frau Putz
  Åh ja kan godt se du vil få en noget ulige kamp med dine to øko modstandere. Vores naboer har lige haft indbrud, så svaret var hel klart for mig - lyskæder skulle der til og gerne så prangende, at de ubudne gæster blev blændet ved bare at nærme sig vores hus. :-)

  Ja lige det du beskriver, har jeg hørt om før og med 3 små børn, der nok i forvejen er temmelig utålmodige skal maden helst serveres kl. 18 SENEST! Uha skal lige undersøge hvornår den and skal tages op - tak for kommentar. Kh.

  SvarSlet
 3. Hej Mette

  Mht til timing juleaften er jeg vist lidt af en ekspert ( ifølge mig selv i alt fald), forjeg har nemlig holdt juleaften i 8 år... tror jeg der er. Vi får godt nok ikke and, men gås, men det er et fedt (ha ha, for mht optøning er det næsten ens. Jeg ville tage anden ud af fryseren den 22 om aftenen inden du går i seng (hvis du så glemmer det er der stadig tid den 23 om morgenen). Så skal den på køl og stå til den 23, hvor den gerne skulle være tøet op, men det er dog ikke sikkert, den er det fuldstændig. Hvis den er, så lad den blive på kl til den skali ovnen, hvis den mangler lidt, så sæt den ud på køkkenbordet...

  Og så lige et par ekstra råd med på vejen:

  beregn (ALTID) længere stegetid end i opskrifterne. Jeg foretrækker langtidstegning ved svag temperetur og så fuld knald på til sidst - så bliver kødet super mørt og det er nemmere at time de tusind ting, der er færdige på samme tid...

  Lav risengrøden til ris alamande om morgenen den 24 eller sent den 23, og bland fløde i engang over middag den 24...

  Lav evt salater og skræl kartofler om formiddagen den 24 også, og mål evt mængder af til de brunede kartofler tidligt på dagen også. Det gælder om at minimere alle arbejdsgange, der er muligt, inden selve tilberedningen, fordi det vitterligt ER ALT, der er færdig på Én gang, hvis det skal blive frisk og lækkert i alt fald....

  Stegen kan dog fint tages ud og pakkes ind i staniol og skæres ud som det aller sidste, hvis det brænder på med tid...

  Nå, det var så lige julemiddag by Helle - undskyld alle de råd, du slet ikke har bedt om... bare glem alt om dem, hvis du vil :-)

  Og sikke en heldig dreng, der har fået to par fede bukser fra sin mors hånd her den seneste tid...

  Laver i øvrigt give away indlæg senere i dag, regner jeg med... Skal jo nå at melde mig under fanerne hos I forskellige, hvis jeg skal nå det inden det er for sent!

  Ha en dejlig dag
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 4. Helle - 1000 tak - jeg vil bruge hvert et tip, så vil simpelthen skrive denne guide ned og have liggende på køkkenbordet i de sidste hektiske dage. Vi har jo også lige Emil´s 5 års fødselsdag den 23. der skal på plads :-) Kh.

  SvarSlet
 5. Pyha, fødsesldag den 23!!! Emma Lucca har den 20, men min søster og svoger kommer frst hjem til jylland den 22 sent, så vi skal holde fødselsdagsbrunch og kage den 23, og derefter afsted til svigerforældrene til lillejuleaftensmiddag og juletræspyntning...

  :-)

  SvarSlet
 6. Ups, kan se, jeg har lavet en slå-fejl mht optøningen... Der skulle stå: så skal den på køl og stå til den 24 (!!!), hvor den gerne skulle være tøet op etc etc...

  SvarSlet
 7. Du kan lige tjekke den den 23 om aftenen, altså om den er tøet op eller ej, og så tage den ud natten over, hvis den mangler en del, og lad den blive på køl, hvis den er tet ok op og bare mangler lidt...

  Min gås ryger som regel ud, men din and er jo mindre, så måske behøver den det ikke...

  SvarSlet
 8. 1000 tak Helle for guide - vi havde også Brunch sidste år til Emils fødselsdag i år bliver det kun boller og kagemand og that´s it - vi bliver også 19, såå orker ikke det helt store i år, når nu jeg selv skal holde jul....:-) Ja så har I også nok at se til fødselsdag/jul. Kh.

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.