fredag den 7. maj 2010

Patchwork sidespring....

Jeg har jo lånt nogle bøger på biblioteket om patchwork - advarsel: Don´t do it... (med mindre du ikke har nogle projekter på din to do liste). Jeg blev simpelthen så fristet til et projekt, at jeg kastede mig over det og gik først i seng, da sidste sting var syet. Teknikken kaldes for japansk foldeteknik, og det giver virkelig mange nye muligheder med sekskanterne fordi de nu får en pæn bagside og det ser da også bare totalt fedt ud synes jeg.
Der er pladevat imellem for- og bagside som jeg har quiltet på maskine. Bogen beskriver håndquiltning men det rækker min tålmodighed bare ikke til...:-)
Resultatet er dette patchwork sykit med plads til nåle i de 2 indvendige sekskanter (der kan foldes sammen) samt med plads til karton eller lignende i den anden side - det hele lukkes sammen i siden med en lille blomsterknap. 
Nå men jeg må hellere få lukket for de bøger og vende tilbage til mit oprindelige patchworkprojekt (det med lynlåsen I ved) .....fortsat god fredag :-)

10 kommentarer:

 1. Hvor er det fint! Jeg forstår slet ikke teknikken du har brugt, men det kræver nok den bog der ;)

  SvarSlet
 2. Hej Julia - Ja det kræver en vejledning men det er egentlig bare en sekskant med stof (eks. det grønne stof), pladevat imellem og bagsiden er en cirkel stof der foldes over sekskanten (det gule stof). Men husk det er ikke mig der har lokket dig på biblioteket :-)...Kh. Mette

  SvarSlet
 3. Hej Mette. Ih hvor er den sød, hvor mange timer tog sådan et projekt??
  KH Mia

  SvarSlet
 4. Hej Mia - uh det er svært at svare på - vil gætte på omkring effektiv tid 2-3 timer men havde det igang over hele dagen og gik så til og fra det. Det der tog længst tid var at klippe skabelonerne og stof (skal klippes meget præcist), så næste projekt med denne teknik bliver jo nemt :-)

  Hej Onkel Anne - Jamen 1000 tak :-)

  SvarSlet
 5. Hollaligeop, hvor er det smukt og fint og det gad jeg godt have tålmodighed til at kunne.

  Du er så dygtig!

  Klem fra
  mette

  SvarSlet
 6. Uha da, det ser da noget avanceret ud. Du bliver da en sand patchwork-dronning inden længe :-)

  SvarSlet
 7. hej Mette!

  det ser fuldstændig vildt ud det du laver! Du kan nu glæde dig over at have 3 M stof mere og patchworke med! Du har vundet min give away! Tillykke!
  Send mail på emilieventujol@gmail.com
  KH Emilie

  SvarSlet
 8. Hej Mette - Mange tak - det med tålmodigheden giver helt sig selv. Jeg elsker den ro og fordybelse det giver mig at sidde og sy i hånden. Nok pga. den store kontrast til min hektiske hverdag med 3 små børn (der larmer):-)

  Hej Mie - Vi har en patchwork forretning her i byen hvor indehaveren har udestillet egne kreationer, der kan vi snakke om dronning. Jeg vil vædde med det hele er syet i hånden og det er jo lidt vildt når det er sengetæpper til dobbeltsengen :-)

  Hej Emilie - Du kan tro jeg blev glad for din kommentar hele 3 M stof....har allerede sendt dig en mail :-) Glæder mig!

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.